/ Upottaminen jatkuu

 

 

Fernanda Prata, Jesse Kovarsky Punchdrunkin teoksessa ‘The Drowned Man: A Hollywood Fable’. Kuvaajat: Birgit & Ralf.

Seuraavassa Teatteri&Tanssi+sirkuksen numerossa (2/2014) kirjoitan pidemm√§lti immersiivisest√§ teatterista. Artikkeli k√§sittelee kokemusta Punchdrunkin uusimmasta teoksesta ‘The Drowned Man: A Hollywood Fable’ ja sis√§lt√§√§ my√∂s keskustelun immersiivisen teatteriryhm√§ Coneyn ohjaajan Tassos Stevensin kanssa kehitellen pidemm√§lle immersiivisen teatterin ajatuksia.

Tässä yksi Tassoksen kertoma kokemus, joka ei mahtunut artikkeliin.

Tassos toimi n√§yttelij√§n√§ immersiivisen teatterin edell√§k√§vij√§n Shuntin esityksess√§ ‘Tropicana’, joka tapahtui heitteille j√§tetyss√§ rakennuksessa Lontoossa. Esityksess√§ h√§n oli ensimm√§inen henkil√∂, jonka yleis√∂ n√§ki tullessaan sis√§lle tilaan. H√§n pelasi yksin shakkia p√∂yd√§n √§√§ress√§ p√§√§ll√§√§n rautatiety√∂l√§isen puku, eik√§ yleis√∂ sis√§√§n tullessaan tiennyt onko h√§n yksi paikan ty√∂ntekij√∂ist√§ vai n√§yttelij√§. Yleens√§ h√§n odotti hetke√§ juuri kun yleis√∂ oli kysym√§ss√§ tiet√§ teatteriesitykseen, ja avasi sitten heille tien tilassa olevan komeron sein√§n l√§pi.

Erään kerran yleisössä oli pikkutyttö, joka ei jäänytkään muiden mukana odottamaan hämmentyneenä, vaan tuli Tassoksen luokse pelaamaan hänen kanssaan shakkia. Tassos sopi hänen kanssaan muulta yleisöltä salaa, että tyttö menisi hänen sijastaan komeroon ja avaisi yleisölle tien eteenpäin. Tyttö ei meinannut millään löytää oikeaa vipua ja kaikki odottivat henkeä pidätelleen mitä tapahtuisi, kunnes oikea vipu lopulta löytyi, komeron takaovi aukesi ja yleisö oli tavallistakin hämmentyneempi siitä kuka oli esiintyjä ja kuka yleisöä.

Alta löytyy video, jossa Punchdrunkin taiteellinen johtaja Felix Barrett kertoo lisää immersiivisen teatterin lähestymistavoista.

Leave a Reply